Ιστορική Αναδρομή

1904
Γέννηση
Ο ιδρυτής, Φραγκίσκος Μαντζόν γεννιέται στο Τορίνο της Ιταλίας το έτος 1904, σπουδάζει στο πολυτεχνείο του Τορίνου και αποφοιτά με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού.
1904
1936
Ίδρυση
Φτάνοντας στη Ρόδο το 1936 ιδρύει εταιρεία με αντικείμενο την κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Ασχολείται κυρίως με την οδοποιία, ενώ για τις ανάγκες των έργων προμηθεύεται ατμοκίνητους οδοστρωτήρες και έναν κινητό σπαστήρα.
1936
1957
Σπαστηροτριβείο
Το 1957 εγκαινιάζει την πρώτη σταθερή εγκατάσταση σπαστηροτριβείου στη περιοχή Κοσκινού της Ρόδου, εξ’ ολοκλήρου για τις ανάγκες της εταιρείας.
1957
1970
Επέκταση
Το 1970 και καθώς η ζήτηση στο νησί αρχίζει να αυξάνεται, δημιουργεί νέα μεγαλύτερη εγκατάσταση.
1970
1976
Εκσυγχρονισμός
Το 1976 με την βοήθεια του υιού του, Ανδρέα Μαντζόν, δίνεται νέα πνοή σε όλους τους τομείς της επιχείρησης. Οι εγκαταστάσεις ανακαινίζονται και τα μηχανήματα αντικαθίστανται με νέα. Η ονομασία της εταιρείας μεταβάλλεται σε «Λατομικές Επιχειρήσεις Μαντζόν Α.Ε.» και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα των λατομικών εργασιών.
1976
1984
Νέο Λατομείο
Το 1984 η εταιρεία συνεχίζει την ανοδική της πορεία και αποκτά νέο λατομικό χώρο στην περιοχή Κοσκινού, ενώ μετονομάζεται σε ΕΛΑΨ Α.Ε.
1984
1998
Μεταφορά Εγκαταστάσεων
Το 1998 η ΕΛΑΨ Α.Ε. προχωράει στη μεταφορά των εγκαταστάσεων σε νέα περιοχή την οποία μισθώνει από την Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών-Μαριτσών Ρόδου.
1998
2008
Εξαγορά
Το 2008 η ΕΛΑΨ ΑΕ εξαγοράζει την γειτονική λατομική επιχείρηση ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε., την οποία απορροφά πλήρως το 2015.
2008
2020
Σήμερα
Σήμερα, η ΕΛΑΨ Α.Ε. με τις δύο σύγχρονες εγκαταστάσεις και την μακρόχρονη πορεία της έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο. Παράγει εξαιρετικής ποιότητας αδρανή υλικά σε ανταγωνιστικές τιμές, στηρίζοντας πλήρως τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τομείς των κατασκευών και των έργων υποδομής όπως: οδοποιία, παραγωγή σκυροδέματος, οικοδομικά υλικά, λιμενικά έργα κ.α.
2020

Ποιοι Είμαστε

Η ΕΛΑΨ Α.Ε. τελεί υπό την διαχείριση της οικογένειας Μαντζόν και είναι μεταλλευτική, λατομική και οικοδομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1971.

Κεντρικό ρόλο στην μακρόχρονη πορεία της εταιρείας στον κλάδο έχει η πελατοκεντρική στρατηγική. Σωστή εξυπηρέτηση και σταθερή βελτίωση σε συνδυασμό με άριστα προϊόντα.

Ως εκ τούτου, τα προϊόντα μας, μετά την εξόρυξη και τους αυστηρούς εργαστηριακούς ελέγχους, διατίθενται στην αγορά για την κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων.

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΕΛΑΨ Α.Ε. είναι οι άνθρωποί της. H εταιρεία είναι στελεχωμένη με άρτιο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και διαθέτει προηγμένα μηχανήματα και τεχνικό εξοπλισμό.

Τέλος, κεντρικός πυλώνας για τη σταθερά εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης είναι η διασφάλιση συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

Το προσωπικό της ΕΛΑΨ Α.Ε. δείχνοντας υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, αντιμετωπίζει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των πελατών ως προδιαγραφή για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!